Styrket Samarbejde

 

Dialogværktøj: Styrket samarbejde: Nye veje til bedre samarbejde på uddannelsesinstitutioner – med systematisk inddragelse og professionel kapital. Hent materialet.

Fem podcasts om styrket samarbejde: Hvad skaber et godt samarbejde på uddannelsessteder? Hør erfaringer fra skoler og ekspeters viden. Et supplement til dialogværktøjet. Hør de fem podcasts.

Del: - -

Program: Stærkt samarbejde på uddannelsesinstitutioner

Her på siden finder du det samlede program for konferencen. Det kan også downloades som pdf-fil i boksen til højre på siden.

Læs mere om Line Arnmarks oplæg nedenfor, spring til beskrivelsen af Klaus Majgaards oplæg her eller læs mere om de seks workshops på konferencen her.

8:15 Velkommen til med tjek-ind og morgenmad

9.00 Åbning af dagen: Formål og forløb ved BFA Velfærd & Offentlig administration

9:15 Styrket inddragelse af de fagprofessionelles viden i skolens udvikling
Ved chefkonsulent Line Arnmark, Københavns Professionshøjskole

Hvilke organiseringer, processer og dialogformer fremmer en tillidsbaseret dialog- og feedbackkultur om skolens pædagogiske udvikling?

Det har chefkonsulent og projektleder Line Arnmark undersøgt på baggrund af interview og udviklingsprocesser med 17 skoler og 13 kommuner, der lykkes med et godt samarbejde. I dagens rammesættende oplæg deler hun erfaringerne og anbefalingerne. Projektet er igangsat af Danmarks Lærerforening, BUPL og KL med sparring fra Skolelederforeningen. 

10.15 Pause

10.30 Workshop runde 1

Se beskrivelse her

11:30 Workshop runde 2

Se beskrivelse her

12.20 Frokost

13.15 Præsentation af nyt dialogværktøj og vidensdeling i plenum:  Dialoger om erfaringer med samarbejdet i styrede samtaleformer
Ved chefkonsulent Line Arnmark, Københavns Professionshøjskole

Hvad skaber stærkt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere på skoler og uddannelsesinstitutioner? Line Arnmark faciliterer dialoger mellem deltagerne om erfaringerne med samarbejdet i styrede samtaleformer.

Desuden præsenteres deltagerne for et nyt dialogværktøj til at styrke samarbejdet.

15.00 Vend styringskæden på hovedet - og skab råderum for ledere og medarbejdere!
Ved styrings- og ledelsesforsker Klaus Majggard

Ledelsesforsker Klaus Majgaard fortæller, hvordan samarbejdet mellem ledelse og det politiske niveau og ledelse og medarbejdere bør fokusere på at skabe passende ledelsesmæssige og faglige råderum til, at ledere og medarbejdere kan udøve professionel dømmekraft for at få elever, studerende og kursister til at lykkes.

Et perspektiverende oplæg om at skabe sammenhæng mellem det lokale læringsrum på skolen, det kommunale læringsrum og det nationale læringsrum – ved at starte i det lokale.

15.50 Afrunding

16.00 Tak for i dag

Gå til workshops her

Gå tilbage til forsiden her


Senest revideret den 26. april 2021